Doing your nails at home Step by step

themysteriousgirl_ro_6610

I have always been a fan of home manicure. I am a bit of a cleaning maniac and I think this is the most hygienic way of doing it. Besides I don’t always have time to get to get an appointment and get to a salon.

In this post I will show you how I do mine and which products do I use.

themysteriousgirl_ro_6619

First step is to remove the polish you had before, if the case.

themysteriousgirl_ro_6630

themysteriousgirl_ro_6662

Then I cut them at the length that I want and file where I cut in order not to have pointy ends. To do this I use my favourite file at the moment, a glass one from Stephanie F.

themysteriousgirl_ro_6642

themysteriousgirl_ro_6649

After that I push the cuticles with a special tool and cut it with another one, both from Stephanie F.

themysteriousgirl_ro_6644

Then I use the file with to sides one that scrubs a bit the nail surface and the other one that makes it shiny.

themysteriousgirl_ro_6656

The pen from Stephanie F  that you see in the picture makes the skin around the nail look more hydrated after cutting the cuticles.

themysteriousgirl_ro_6664

themysteriousgirl_ro_6676

themysteriousgirl_ro_6700

After you complete all the steps above you are ready, just apply the nailpolish that you want and your nails will look like you just got out of the salon. I chose the Skin Colour one by Pupa.

themysteriousgirl_ro_6694

themysteriousgirl_ro_6611

8 Comments

 1. Hey Larisa.Mi-a spus o tipa de la un salon ca cea mai mare greseala este folosirea instrumentului din poza nr. 6, cel de taiat cuticulele.E mult mai practic si mai usor de folosit ,dar distruge unghia, facand-o sa creasca cu denivelari, asa ca pe cat mai mult posibil sa incercam sa folosim forfecuta pentru asta.
  O zi frumoasa

  • Buna Andreea, folosesc si forfecuta si acel instrument in acelasi mod, tai foarte putin din cuticule,chiar superficial as zice niciodata pana la sange.
   Si itradevar cred ca unghiile false sau gelul pe unghie este mult mai daunator decat acest amanunt cum spune si Dl Luca.
   Insa voi fi si mai atenta de acum incolo.
   Merci pentru sfat!
   Te pup!

 2. Andreea Maria,multumesc pentru gand. In calitate de specialist in domeniu si din punct de vedere medical tin sa te contrazic. Informatia tipei din Salon este incorecta. In saloane se prefera utilizarea unei forfecute de cuticule foarte ascutite pentru indepartarea pielitelor cat mai adanc..ulterior provacand chiar sangerari..urmate de tratament cu: “Carmin”. Acest lucru nu face nimic altceva decat sa inatreasca pielita si mai tare plus ca este inestetic. Este anatomic cat se poate de normal. Orice loc taiat..crestedin ce in ce mai du, mai gros…e un sistem de “autoaparare” al organizmului. Astfel.prezentarea de mai sus e cat se poate de corecta.R ecomand..urmatorii pasi: Inmuierea cuticulelor. Prin inmuiere se “ridica” surplusul..cu partea gumata( exclus metalica, metalul raneste, guma nu!) a instrumentului de indeopartare. Ulterior, se indeparteaza prin taiere doar cat cuticule permite (partea “ridicata”) restul se pastreaza, avand rolul de a proteja. Nici o manichiurista nu o sa va spuna sa nu mai utilizati unghii false pentru ca acestea distrug unghia. Personal recomand ingrijirea unghiilor in mod cat mai natural. In tarile vestice..se recomanda doar pilirea usoara cu “pila de luciu” a cuticulei , nu indepartarea ei prin taierea. Plus ca in acest mod, se maseaza lunula unghiei, se stimuleaza circulatia sangvina. Simplu e mai curat&sanatos. Multumesc! 🙂

 3. Buna. De unde este cumparata oja ta? Nu retin sa fi vazut oja Pupa pe undeva si pe unghiile tale arata foarte bine.

  • Hey!
   Cred ca am vazut si in Douglas produse Pupa,insa nu stiu daca au si oja.
   Cel mai probabil gasesti in aeroporturi daca ai drum pe undeva in afara tarii.
   Pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.